Modelització ecogeomorfològica en conques mediterrànies: llindars de connectivitat a múltiples escales per a l'avaluació de la degradació del sòl.
El projecte Medhycon-3 pretén avançar substancialment en la comprensió dels processos ecogeomòrfics en conques mediterrànies afectades pels impactes del canvi global, traspassant les observacions realitzades a escala vessant a escala conca de drenatge mitjançant la combinació de dades de camp a llarg termini i models numèrics a múltiples escales per detectar els llindars de degradació. Medhycon-3 pretén avançar substancialment en la comprensió dels processos ecogeomòrfics en conques mediterrànies afectades pels impactes del canvi global per tal de detectar els llindars de degradació com a eina eficaç per a plans d'acció proactius i intel·ligents de gestió integral de conques de drenatge:
Definir llindars de connectivitat dels fluxos d'aigua i sediments per identificar llocs i moments en quan/on les retroalimentacions entre forma i funció del paisatge són especialment susceptibles a la degradació del sòl.
 
Augmentar les observacions a escala vessant dels fluxos d'energia superficial cap els fluxos d'aigua i exportació de sediments a conques amb models ecogeomòrfics a múltiples escales temporals i espacials que interactuen. La recerca se centrarà en un paisatge cultural representatiu mediterrani, la conca del torrent sa Font de la Vila (5 km2, Mallorca). Es caracteritza per la forestació de terres agrícoles tradicionals i els efectes de dos grans incendis forestals el 1994 i el 2013 on les terrasses agrícoles ocupen el 37% de la zona.
Els projectes Medhycon-1(CGL2012-32446) i Medhycon-2 (CGL2017-88200-R) varen investigar patrons hidrosedimentaris i de vegetació i connectivitat hidrològica i de sediments en aquesta conca utilitzant drons, tècniques de fotogrametria de precisió (LiDAR) i imatges hiperespectrals, models digitals del terreny d'alta resolució, índexos de connectivitat de sediments, radionúclids i monitoratge continu dels fluxos d'aigua i sediments, de manera que el projecte actual es beneficiarà clarament de les dades i la instrumentació ja recollides. El projecte combinarà tècniques de modelització, intel·ligència artificial, teledetecció i treball de camp.